Reparatie of vervangen dakleer Reparatie of vervangen dakleer

Reparatie of vervangen dakleer

Bij het repareren van een plat dak zijn er bepaalde stappen die Montaflex zal uitvoeren om uw dak weer waterdicht te maken. Een aantal van deze stappen kunt u zelf al doen om het werk van een dakdekker te verlichten en mogelijk ook kosten te besparen. Zo kunt u zelf al kijken of u de oorsprong van de schade of lekkage kunt vinden en kunt u ook het dak grondig schoonmaken. Het dak moet vrij zijn van water en vuil zodat de reparatie goed kan verlopen.

Hoe verloopt een reparatie

De dakdekker maakt vervolgens een snee kruislings over de beschadigde plek. Hierdoor ontstaan vier punten die omgevouwen worden. Het kale dakbeschot word vervolgens nog een keer droog en schoon gemaakt. Na het aanbrengen van een speciale reparatiepasta worden de punten weer teruggevouwen en goed aangedrukt. Na het goed aandrukken van de vouwen worden de naden nogmaals ingesmeerd met reparatiepasta. Hierna wordt een strook glasvlies aangebracht op de naden van het te repareren gedeelte en wordt dit nogmaals ingesmeerd met reparatiepasta. Dan volgt de controle. Door te kijken of regenwater voldoende wegloopt wordt bepaald of de reparatie naar wens is gegaan.

Alternatief bij Bitumen

Naast het werken met een reparatiepasta is er nog een alternatieve reparatiemethode voor bitumen dakbedekking. Er wordt dan gewerkt met een reparatiestrook. Deze reparatiestrook wordt op maat gesneden en met overlap boven de schade of het lek op het oude dak geplaatst. De reparatiestrook wordt, net zoals de bitumen dakbedekking zelf, met een brander aangebracht.

Verschil bij EPDM

Bij een dakbedekking van EPDM wordt de reparatie ook uitgevoerd met een reparatiestrook, alleen komt hier geen brander aan te pas. Een EPDM dakbedekking is een dakbedekking gemaakt van een synthetischrubber. Bij een reparatie van een EPDM dakbedekking kan de reparatiestrook aangebracht worden met dakprimer.

Contact

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen via de onderstaande gegevens.

Montaflex
Dorpsstraat 96
5471NA
Loosbroek

Tel: +31 624 695 934
Email:

KvK: 57830673

Vrijblijvende inspectie van uw dak

Vrijblijvende inspectie van uw dak

Wij raden eigenaren van panden/woningen ouder dan 25 jaar altijd aan, eens in de 2 a 3 jaar een inspectie door een vakkundig bedrijf uit te laten voeren. Om zo hoge kosten te voorkomen. Na een inspectie ontvangt u een uitgebreid inspectierapport.

Laat uw dak inspecteren

Contact

Montaflex
Dorpsstraat 96
5471NA
Loosbroek

Tel: +31 624 695 934
Email:

KvK: 57830673
Offerte?